Proiect-pilot de introducere a facturilor electronice

Proiect-pilot de introducere a facturilor electronice
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministerul Finanţelor va implementa în perioada imediat următoare, în cadrul unui program pilot, un sistem de facturare electronică - e-factură, în scopul reducerii birocrației în relația cu mediul de afaceri.

"Această perioadă ne-a oferit un bun prilej pentru a impune noi metode de lucru în diverse zone ale administraţiei centrale şi locale. IMM-urile dispun acum de mai multe mijloace electronice de interacţiune cu autorităţile şi vom continua să consolidăm digitalizarea administraţiei, pentru a elimina celebrele cozi la ghişee. Astfel, în perioada imediat următoare, Ministerul Finanţelor va implementa în cadrul unui program-pilot un sistem de facturare electronică, care va permite încărcarea, stocarea şi descărcarea facturilor emise de agenţii economici în relaţia cu instituţiile statului, proiectul e-factură", a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Lucian Heiuș.

În context, acesta a subliniat că nu doar nivelul impozitelor este esenţial pentru anumite afaceri, ci şi dificultatea de a le plăti şi timpul consumat în "hăţişul birocratic".

Citit 1095 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.