Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Nivelul accizei pentru motorina utilizată în agricultură a fost scăzut de la 293 euro/1.000 litri la  21 euro/1.000 litri, ca urmare a acordului în acest sens obţinut de la Comisia Europeană.

„În urma analizării hotărârii Guvernului nr. 408/2010 privind aprobarea acordării unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură, Comisia nu a formulat nicio obiecţie şi a decis că schema avizată este compatibilă cu piaţa internă”.

„Totodată, în evaluarea sa, Comisia a constatat că reducerea de accize stabilită prin actul normativ constituie un ajutor destinat să faciliteze dezvoltarea anumitor activităţi sau regiuni economice, fără a aduce modificări condiţiilor schimburilor comerciale într-o măsură care contravine interesului comun”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii.

Prin urmare, utilizatorii de motorină din sectorul agricol trebuie să solicite, cu ocazia fiecărei aprovizionări cu motorină, documentele fiscale de vânzare (facturi fiscale) emise de furnizori, pentru a beneficia de subvenţionarea accizei.

Ajutorul de stat sub formă de rambursare se va aplica pentru o cantitate totală anuală de motorină de maximum 700.646.000 de litri. Această cantitate se repartizează între diferite ramuri de producţie primară, în funcţie de consumul mediu pe hectar pentru fiecare activitate.

Bugetul total prevăzut pentru cei trei ani de aplicarea a schemei de ajutor este de circa 735,1 milioane euro.

Citit 654 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.