Proiecte de culoarea mierii

Proiecte de culoarea mierii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Calificându-i, Consultanţa Agricolă îi încurajează pe apicultorii din judeţ să persevereze în meseria lor. Mai multă miere înseamnă sănătate sigură pentru cei care o consumă şi bani suplimentari pentru deţinătorii de familii de albine.

În cataloagele cursurilor de profil organizate în acest an, la Tecuci şi în Tg. Bujor, au fost înscrise, contra sumei de 250.000 de lei vechi, peste 40 de nume. O lună şi jumătate de învăţătură. Teorie, ore de practică. La examenul de absolvire n-a „căzut” nimeni.

Lector pentru cursanţii de la Tg. Bujor, inginerul Verginel Enache, de la Centrul de Consultanţă Agricolă Bereşti. Cei de la Tecuci au avut în faţa lor, la catedră, o doamnă – inginera Lenuţa Vasilie.

Ce avantaj major le poate aduce absolvenţilor certificatul de apicultor calificat: făcând dovada că deţin un asemenea document ajung, pentru a-şi dezvolta afacerea, la banii europeni, prin depunerea de proiecte la măsurile 112 şi 141.

Din rândul cursanţilor trecuţi prin mâna inginerului Verginel Enache, nouă au depus deja proiecte ce vizează modernizarea a tot atâtea ferme de subzistenţă.

Inginera Lenuţa Vasilie, cu vechi state de serviciu la Consultanţă, s-a ocupat de pregătirea a 21 de cursanţi – veniţi de la Gohor, Negrileşti, Priponeşti, Cosmeşti, Iveşti…

Citit 957 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.