AFDJ Galați, una dintre cele mai mari prime de Crăciun

AFDJ Galați, una dintre cele mai mari prime de Crăciun
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Regia Autonomă Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați se menține în topul celor mai consistente prime de sărbători acordate salariaților. Pentru prima dată în ultimii cinci ani, s-a dat primă de Crăciun și la Calorgal.

Fiecare salariat al AFDJ a primit deja o primă de 1.000 de lei brut, la care se adaugă un procent de 70 la sută din salariul de bază, ca primă de sfârșit de an. Acest procent poate fi majorat până la sută la sută, ajungând să fie echivalent cu un al 13-lea salariu, în funcție de aprecierea șefului direct și cu aprobarea directorului general – o modalitate de a-i recompensa pe salariații cu performanțe profesionale deosebite.

„Vecinii” de la Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) au primit câte 400 de lei net, mai puțin directorul general, care este numit cu mandat. În plus, pentru fiecare copil al angajaților s-au mai acordat câte 150 de lei bani în mână.

În Șantierul Naval Damen, premierea de sfârșit de an este la fel ca în anii trecuți, așa cum prevăzută în contractul colectiv de muncă: 25 la sută din salariul tarifar pentru fiecare angajat, plus pungi-cadou pentru copil, valorând fiecare circa 300 de lei.

La rândul său, Combinatul Siderurgic Liberty le acordă siderurgiștilor 500 de lei – sumă brută și pungi cu dulciuri pentru copiii angajaților.

Administrația Piețelor Agroalimentare i-a  premiat pe salariați cu câte o sumă netă de 300 de lei, la care s-au adăugat tichete-cadou de 150 de lei pentru fiecare copil.

Salariații Transurb au avut parte de o surpriză de la Moș și au primit deja prima de Crăciun, care era prinsă în CCM încă de acum doi ani: câte 500 de lei, bani în mână.

O surpriză s-a produs și la Calorgal, unde salariații au primit recompense de sărbători pentru prima dată în ultimii cinci ani. Suma adusă de Moș Crăciun: câte 200 de lei net pentru fiecare salariat.

Angajații gălățeni ai Poștei Române au fost premiați cu câte 150 de lei neimpozabili, reprezentând cheltuieli sociale deductibile în limita unei cote de până la 5 la sută din cheltuielile cu personalul, conform Codului Muncii. În plus, tichete-cadou de 80 de lei.

Tot cu câte 150 de lei neimpozabili au fost premiați și salariații feroviari, pe aceeași „rețetă” a cheltuielilor sociale deductibile.

Mai darnic s-a dovedit Moș Crăciun cu salariații de la Apă Canal SA, cu câte 350 de lei impozabili, dar și pentru cei de la Zona Liberă (500 de lei net și câte 100 de lei pentru fiecare copil) și Gospodărire Urbană (cu câte o sumă brută de 300 de lei, sub forma tichetelor-cadou).

Tuturor gălățenilor, premiați sau nu, Sărbători fericite!

Citit 9670 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Decembrie 2021 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.