Inspecții fiscale la peste 40 de firme gălățene

Inspecții fiscale la peste 40 de firme gălățene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați, au efectuat, în luna ianuarie 2022, 58 de inspecții fiscale și controale inopinate și încrucișate, din care 43 au fost la persoane juridice. În urma acestora, au fost stabilite obligații suplimentare de plată în valoare de 3,28 milioane de lei, din care 2,50 milioane de lei la persoane juridice și 0,78 milioane de lei la persoane fizice.

"Din totalul obligațiilor suplimentare stabilite, TVA deține o pondere de 23,78 la sută din totalul obligațiilor stabilite suplimentare (0,78 milioane de lei). Impozitul pe salarii și contribuțiile aferente veniturilor dețin împreună o pondere de 29,27 la sută, cu o valoare stabilită suplimentar de 0,96 milioane de lei", informează instituția gălățeană.

Conform AJFP, principalele acțiuni în care au fost implicate structurile de inspecție fiscală în ianuarie 2022, au constat în: inspecții fiscale din proprie inițiativă efectuate la contribuabili care prezintă risc fiscal ridicat; inspecții fiscale efectuate în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat și ulterior; controale inopinate pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale de către contribuabili; creșterea rolului prevenției inspecției fiscale în relația cu contribuabilul.

Citit 1562 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Februarie 2022 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.