Supermarketurile au joburi pentru refugiați și în Galați

Supermarketurile au joburi pentru refugiați și în Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Lidl România anunță că oferă refugiaților ucraineni posturi pentru care nu este nevoie de experiență anterioară și nici de cunoașterea limbii române. Locurile de muncă, pentru pozițiile de vânzător și lucrător depozit, sunt deschise în magazinele Lidl din toată țara și în cele cinci depozite ale retailerului. E puțin neclar, totuși, cum poți ocupa un post de vânzător fără să știi deloc limba română.

Pe site-ul retailerului, unde se pot găsi toate detaliile necesare în limba ucraineană, astfel de posturi disponibile sunt patru în Galați și unul în Brăila.

Începând din 17 martie, Lidl România organizează și o colectă de alimente neperisabile pentru refugiați, în parteneriat cu Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente din România. Pe lista magazinelor participante sunt și cinci magazine din Galați, cele din străzile Oltului, General Ion Dragalina, Nicolae Mantu, Victor Vâlcovici și Henri Coandă.

Un alt retailer important, Profi, a anunțat, săptămâna trecută, că a semnat primele contracte cu refugiați ucraineni și că toate joburile disponibile sunt puse la dispoziția oricărui potențial nou coleg, român sau ucrainean.

De asemenea, Kaufland a anunțat că, pe parcursul anului 2022, va crea peste 300 de locuri de muncă pentru refugiații ucraineni care vor să rămână în România pe termen mediu sau lung.

Citit 1369 ori Ultima modificare Joi, 24 Martie 2022 09:42

1 comentariu

 • postat de julian
  Joi, 24 Martie 2022 12:27
  5.13.146.***
  cred ca abia asteapta sa lucreze pe 1500 RON/luna si sa plateasca chirii de 300 euro pe un apartament de 40mp in micro 39 in orasul-metropola Galati
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.