Declarația unică, până pe 25 mai

Declarația unică, până pe 25 mai
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Galați reamintește că termenul pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit şi contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (Formularul 212) este data de 25 mai 2022, inclusiv. Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care, în anul de impunere, au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din România sau din străinătate și care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

AJFP recomandă ca formularul 112 să fie depus prin mijloace electronice de transmitere la distanță: prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV) sau pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Formularul poate fi depus și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire, cazuri în care data depunerii declarației în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă.

Pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală se regăsesc toate informațiile detaliate despre declarația unică. Pentru completare și depunere, contribuabilii pot solicita sprijin, apelând Call Center-ul ANAF, la numărul de telefon 031 403 91 60, sau prin e-mail, accesând formularul de contact disponibil pe portalul ANAF și în SPV. În plus, pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube vor fi publicate modele de completare a Declarației unice.

Citit 817 ori Ultima modificare Vineri, 06 Mai 2022 02:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.