Ajutoare de stat pentru crescătorii de animale

Ajutoare de stat pentru crescătorii de animale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) - Centrul Județean Galați informează potențialii beneficiari că, până pe 12 mai 2022 inclusiv, se depun cereri de solicitare pentru schemele de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, suin și avicol, în contextul crizei pandemice.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 453,9 milioane lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare şi este repartizată astfel: 170,25 milioane lei pentru sectorul bovine, 167,649 milioane lei pentru suine și 116 milioane lei pentru sectorul avicol.

Cererile de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative se vor depune la centrele APIA sau se pot transmite prin poștă, cu condiția asumării prin semnătură de către beneficiar/ reprezentant legal pe fiecare pagină a documentului transmis.

Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 290.000 de euro, la cursul de schimb valutar stabilit de BNR, iar plata ajutorului de stat se efectuează până la 30 iunie 2022.

Citit 810 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.