Circuitul datoriilor în natură

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că Primăria nu a putut plăti la timp datoriile către Apaterm, societatea a ajuns în imposibilitatea de a-şi plăti propriile datorii. Pentru a întrerupe cercul vicios în care se învârtesc datoriile de la o instituţie publică la alta, aleşii locali au fost de acord să contracteze un credit în valoare de peste 3 milioane de lei de la stat.

În acest fel, Primăria profită de OUG 51 care prevede tocmai acest lucru: acordarea de către Ministerul de Finanţe, unităţilor administrativ teritoriale, a unor împrumuturi din veniturile obţinute din privatizare, pentru achitarea obligaţiilor restante înregistrate de acestea la data de 31 decembrie 2009 faţă de furnizorii de energie termică în sistem centralizat.

Necesitatea acestui împrumut ne-a fost explicată de către directorul Apaterm, George Cubasa:

„Din cauza faptului că Primăria nu şi-a plătit la timp datoriile faţă de mine, am ajuns să nu pot să-mi plătesc datoriile. Am păţit ceva şi mai ruşinos: m-am trezit cu conturile blocate. Întrebarea mea a fost când îmi dau banii; şi atunci Primăria a găsit soluţia unui împrumut, pe care să mi-l vireze în trezorerie, iar ulterior să mi-l ia înapoi şi să-l dea la bugetul naţional”, a explicat Cubasa.

Împrumutul de aproximativ 3,3 milioane de lei cu care aleşii au fost de acord va fi contractat cu o dobândă de 6,25 la sută, termen de rambursare de maxim 5 ani şi o perioadă de graţie de un an.

Citit 502 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.