Solidaritatea pune greva în cui

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi a anunţat că va suspenda procedura de strângere de semnături pentru declanşarea unei greve generale la combinatul siderurgic gălăţean, după ce administraţia a acordat fiecărui salariat un bonus de trei procente din salariul pe un an.

„Am decis să suspendăm acest demers câtă vreme conducerea combinatului a acordat acel bonus de trei la sută în termenul convenit. Trebuie să precizez însă că este vorba despre o suspendare şi că sindicatul ar putea decide reluarea demersului în condiţiile în care vor apărea puternice nemulţumiri ale salariaţilor şi membrilor de sindicat în legătură cu deciziile conducerii”, a susţinut liderul Solidarităţii, Gheorghe Tiber.

Amintim faptul că sindicaliştii de la Solidaritatea au decis luna trecută în cadrul unei adunări generale să menţină deschis conflictul de interese declanşat la sfârşitul anului trecut, când negocierile contractului colectiv de muncă de la combinatul siderurgic eşuaseră.

Dincolo de motivele invocate de către preşedintele sindicatului pentru suspendarea strângerii de semnături, trebuie spus că demersul nu a fost susţinut de către salariaţi aşa cum şi-ar fi dorit sindicaliştii.

Mai precis, puţini au fost acei care şi-au dat acordul pentru declanşarea unui asemenea protest, cu puţin peste 1.000. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care liderii Solidarităţii mizau pe cel puţin 4.000, pentru ca greva să aibă o susţinere puternică din partea salariaţilor.

Citit 622 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.