Răspundere penală pentru 38 de lei

Răspundere penală pentru 38 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Patronatului IMM-urilor gălăţene, Marian Filimon, a demisionat din Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la SC Apă Canal, dezamăgit de condiţiile în care trebuia să-şi exercite activitatea. La recenta şedinţă a Consiliului Local, aleşii au luat act de gestul său unilateral de a demisiona, dar au cerut şi explicaţii.

Marian Filimon le-a mulţumit pentru încrederea acordată atunci când a fost numit, prin votul aleşilor, în funcţia de reprezentant al AGA la Apă Canal şi a încercat să le deschidă ochii asupra statutului şi a răspunderii pe care a avut-o:

„Am crezut că numirea se datorează experienţei pe care o am, pregătirii, faptului că am condus 12 proiecte europene şi unul cu finanţare a guvernului SUA. Situaţia pe care o parcuge Apă Canal impunea o astfel de numire şi vă mulţumesc”.

„Mi-am dat demisia pentru că reprezentantul AGA în instituţiile Primăriei nu are, după părerea mea, nici posibilitatea şi nici un areal în care să se manifeste. Vă rog să conştientizaţi că răspund penal şi patrimonial cei ce au drept de semnătură, restul, sunt cu gura”.

„La Apă Canal, răspund primarul, viceprimarii, citymanagerul, care se implică, dar toţi răspund la modul general. În realitate, răspunzători sunt cei care semnează - directorul - şi reprezentantul AGA”.

„Pentru toată răspunderea aceasta mare şi deosebită în AGA, modul de recompensare era de 38 de lei. Răspundeţi dumneavoastră patrimonial şi penal în aceste condiţii!”, le-a spus aleşilor Marian Filimon.

Fără alte comentarii, aleşii au votat secret numirea unui nou reprezentant în AGA de la Apă Canal – a economistului Gheorghe Potârniche.

Citit 802 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.