„Umbrela” telefoniei mobile acoperă peste 98 la sută din populația României

„Umbrela” telefoniei mobile acoperă peste 98 la sută din populația României
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Toți operatorii de telefonie mobilă din România îndeplinesc obligația de acoperire cu semnal a 98% din populația României, primul în clasament fiind RCS&RDS, cu o pondere de 98,8%, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

„Am finalizat cu succes o nouă campanie de verificare a acoperirii cu servicii de voce mobilă şi mă bucur să anunţ că toţi operatorii şi-au îndeplinit obligaţia de acoperire cu semnal a 98% din populaţia României. Astfel, conform măsurătorilor din teren, RCS&RDS acoperă cu servicii de voce mobilă un procent de 98,8% din totalul populaţiei, Orange România - 98,5%, Telekom Mobile - 98,5%, iar Vodafone România - 98,4%. Pe lângă interesul operatorilor mobili pentru piaţa din România, concretizat în investiţii pentru creşterea gradului de acoperire, consider că şi măsurătorile efectuate de ANCOM şi transpuse în harta aisemnal.ro au avut un aport important la atingerea acestui deziderat. Totodată, pentru a veni atât în sprijinul utilizatorilor, cât şi al operatorilor, pe lângă actualizarea platformei aisemnal.ro, am dezvoltat şi aplicaţia aisemnal.ro pentru sistemele de operare Android şi iOS, care poate fi descărcată gratuit din magazinele de aplicaţii", a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM.

Campania de măsurare a acoperirii naționale cu servicii de voce mobilă s-a desfășurat în perioada mai - octombrie 2022, acoperirea cu semnal a localităților fiind măsurată prin parcurgerea drumurilor accesibile, a bulevardelor și străzilor principale și secundare.

În cadrul acestei campanii au fost verificate 13.388 de localități, fiind totodată parcurși peste 240.000 km pe drumurile naționale, județene, orășenești și comunale. Din totalul de 20.121.587 de locuitori, conform recensământului populației și al locuințelor, au fost măsurate zonele locuite de 20.116.846 de persoane. Acoperirea cu servicii de voce a fost calculată ca raportul dintre suma populației acoperite și populația totală a României.

Citit 791 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2022 12:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.