Solidaritate europeană pentru digurile noastre

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În funcţie de fondurile alocate de la UE, din Fondul Solidaritatea, Administraţia Naţională „Apele Române” va putea începe refacerea lucrărilor afectate de inundaţiile din acest an.

Potrivit unui comunicat de presă, Administraţia Naţională „Apele Române” a transmis către Ministerul Mediului şi Pădurilor o listă de 187 de lucrări care au fost afectate, pagubele totale fiind de peste 700 milioane de lei. Pe listă se află şi Galaţiul.

Printre lucrările pentru care se solicită asistenţă financiară de la UE se află şi îndiguirea râului Siret, pe sectorul Şendreni la confluenţa cu Dunărea care, potrivit comunicatului de presă, necesită lucrări de refacere şi supraînălţare a digului, refacerea digurilor de remuu pe râul Valea Obreja, precum şi completări de terasamente pod CSG- Uzina de Apă, pagubele fiind de 6,8 milioane lei.

Este prins în listă şi Digul Bădălan, de pe fluviul Dunărea, care are nevoie de refacerea protecţiei la taluzele exterioare, precum şi refacerea consolidărilor de mal, pagubele fiind de 9,2 milioane lei. De asemenea, mai figurează şi îndiguirea râului Prut, la Brateşul de Jos, care impune completări la terasamentele în dig, pagubele fiind de 2,5 milioane de lei.

Citit 601 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.