Contribuabilii vor fi notificați cu privire la riscurile fiscale

Contribuabilii vor fi notificați cu privire la riscurile fiscale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați informează că, prin ordin al președintelui ANAF, au fost aprobate modelul și conținutul unui nou formular fiscal: „Notificare de conformare emisă de organul de inspecție fiscală”.

„Pentru contribuabilii sau plătitorii prezumtivi a fi selectaţi pentru efectuarea inspecției fiscale, organul de inspecţie fiscală transmite acestora, în scris, o notificare de conformare cu privire la riscurile fiscale identificate în scopul reanalizării de către aceştia a situaţiei fiscale şi, după caz, de a depune sau de a corecta declaraţiile fiscale. Prin notificare se comunică contribuabilului sau plătitorului că, în termen de 30 de zile de la data comunicării notificării, are posibilitatea să depună sau să corecteze declaraţiile fiscale. Până la expirarea acestui termen, organul de inspecţie fiscală nu întreprinde nicio acţiune în vederea selectării pentru efectuarea inspecţiei fiscale. Depunerea sau corectarea declaraţiilor fiscale de către contribuabil sau plătitor nu împiedică selectarea pentru efectuarea inspecţiei fiscale”, se afirmă într-un document remis de AJFP Galați.

Contribuabilii care prezintă risc fiscal ridicat și care nu au remediat riscurile fiscale pentru care au fost notificaţi sunt supuşi obligatoriu unei inspecţii fiscale sau unei verificări documentare, se menționează în document.

AJFP Galați mai informează că a fost modificat și formularul „Aviz de inspecție fiscală”, în sensul introducerii prevederii conform căreia contribuabilul poate depune sau corecta declaraţiile de impunere aferente perioadelor și creanțelor fiscale ce vor face obiectul inspecţiei fiscale, până la data începerii acesteia.

Citit 891 ori Ultima modificare Luni, 24 Aprilie 2023 13:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.