„Motoarele” industriei, repornite cu un miliard de euro

„Motoarele” industriei, repornite cu un miliard de euro
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Guvernul a adoptat un Memorandum prin care mandatează Ministerul Economiei să identifice oportunitățile de finanțare printr-un mecanism de schemă de ajutor de stat pentru industria energointensivă, în acord cu prevederile Cadrului Temporar de Criză şi Tranziţie. Fondurile estimate sunt de peste un miliard de euro și printre beneficiari ar urma să fie industria siderurgică, industria cimentului, industria chimică etc.

"Vom lansa o nouă schemă de ajutor de stat pentru repornirea motoarelor industriei din România. Sprijinul de la stat va viza acoperirea costurilor suplimentare generate de creşterile preţurilor la energie şi gaz şi transformarea în producţie industrială verde prin electrificare şi/sau utilizarea hidrogenului produs din surse regenerabile de energie şi a hidrogenului electrolitic. Este o măsură necesară solicitată de marii consumatori afectaţi de crizele suprapuse din ultimii ani, care au dezechilibrat enorm piaţa industrială", a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

În perioada următoare vor avea loc consultări cu reprezentanţii sectoarelor industriale energointensive, pentru ca schema de ajutor să răspundă nevoilor reale ale acestor mari companii.

Citit 1606 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 09:40

1 comentariu

  • postat de cristi
    Joi, 08 Iunie 2023 08:05
    89.136.5.***
    care industrie ca e distrusa toata ??
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.