Crește valoarea creditelor ce pot fi accesate de fermieri

Crește valoarea creditelor ce pot fi accesate de fermieri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În urma discuţiilor cu fermierii şi a consultărilor cu reprezentanţii mediului bancar, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va majora valoarea creditelor garantate de stat pe care fermierii le pot solicita în baza adeverinţelor eliberate de APIA.

"Astfel, «Programul de 3 ori subvenţia» devine «Programul de 5 ori subvenţia», ceea ce înseamnă că fermierii pot solicita acum credite echivalente cu valoarea subvenţiei cuvenite pe 5 ani. Acest instrument le oferă fermierilor capitalul de lucru atât de necesar, la o dobândă foarte bună, dar şi predictibilitatea de care au nevoie pentru a-şi dezvolta afacerea, în condiţiile în care plafonul de alocare este garantat de către Ministerul Agriculturii, prin Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR). FGCR are deja încheiate Convenţii de lucru, pentru garantarea creditelor «De 5 ori subvenţia» cu şapte instituţii finanţatoare, iar cu alte trei instituţii finanţatoare convenţiile sunt în curs de semnare", a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Creditele se acordă pentru finanţarea activităţii curente/capitalului de lucru în agricultură, atât în sectorul vegetal, cât şi în sectorul zootehnic, pentru măsurile de ameliorare, cele de bunăstare şi pentru schemele de sprijin cuplat pentru creşterea animalelor (SCZ), pe baza adeverinţelor emise de APIA. În cazul creditelor "De 5 ori subvenţia", FGCR garantează până la 80 la sută din valoarea creditelor noi acordate.

Citit 589 ori Ultima modificare Miercuri, 23 August 2023 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.