Tendință de creștere a prețurilor în construcții și comerț

Tendință de creștere a prețurilor în construcții și comerț
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Managerii români estimează, pentru următoarele trei luni, o creştere a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, precum şi o creştere moderată a activităţii în construcţii şi în comerţul cu amănuntul, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În cadrul anchetei de conjunctură din luna august 2023, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2 la sută). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează tot o relativă stabilitate, iar pentru preţurile produselor industriale, se prognozează o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +14 la sută).

Potrivit estimărilor din luna august 2023, în activitatea de construcţii se va înregistra în următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +8 la sută). Managerii estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +3 la sută). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o creştere a acestora (sold conjunctural +28 la sută).

În sectorul comerţului cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +10 la sută). Angajatorii prognozează şi o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12 la sută). Managerii societăţilor comerciale estimează o creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +25 la sută).

Citit 744 ori Ultima modificare Miercuri, 30 August 2023 13:59

1 comentariu

 • postat de un cetatean
  Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 03:59
  5.13.203.***
  exact, a crescut salariul minim cu 50 de lei, era musai sa creasca si pretul constructiilor cu 20.000 - 30.000 euro acolo, ce draq
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.