Șeful Fiscului gălăţean, „persoană de contact” pentru mii de persoane

Șeful Fiscului gălăţean, „persoană de contact” pentru mii de persoane
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Câți dintre dumneavoastră, cei care ne citiți, se pot lăuda că îl au pe șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați ca persoană de contact?

Se pare totuși că sunt cel puțin 4.000 de gălățeni care pot afirma acest lucru, că îl au pe Cristian Mirică, șeful AJFP, trecut ca persoană de contact, însă situația pare mai degrabă un banc de Radio Erevan. Nu e ca și cum îl poți suna sau vedea oricând pe dl Mirică și, de asemenea, se pare că trebuie să ai datorii la Fisc.

Situația ne-a fost semnalată de gălățeanca N.A., după ce a primit recent acasă plicul negru de la ANAF, cel rezervat somațiilor de plată, prin care era înștiințată că are de achitat un rest de bani din anul 2018! Suma nu era mare, doar 23 de lei, dar, ca un bun contribuabil, femeia s-a prezentat imediat la ghișeul AJFP din strada Brăilei pentru a-și plăti restanța.

A așteptat vreo oră ca să ajungă și să plătească pentru că, ce să vezi, la coadă erau alte 30-40 de persoane. Până aici, totuși, nimic deosebit, în afară de lungimea cozii și de semiîntunericul de la ghișeul respectiv, care nu a fost „binecuvântat” cu niciun neon care să facă niște lumină cât de cât.  

Un document ciudat

„M-a mirat foarte tare că, pe înștiințarea de plată pe care a primit-o era trecut ca persoană de contact Cristian Mirică. Am văzut apoi în josul paginii că acesta este chiar șeful AJFP. Am spus că vreau să vorbesc cu dumnealui și mi s-a răspuns că nu se poate așa, trebuie să solicit audiență. Am înțeles de la cei de acolo că s-au trimis vreo 4.000 de astfel de scrisori de înștiințare și că pe toate scrie la fel, că dl Mirică Cristian este persoană de contact. Oare chiar așa să fie, dl Mirică să poată să vorbească cu toți cei care au vreo nelămurire? Mă gândesc că poate i-a făcut cineva vreo glumă și i-a trecut numele acolo”, ne-a spus gălățeanca N.A..

Nu știm dacă așa prevăd normele ANAF, dacă la mijloc este birocrație ori o farsă, dar este ciudat să pui numele șefului unei administrații financiare județene ca persoană de contact pe un document care ajunge la mii de contribuabili. În mod logic, o „persoană de contact” ar trebui să fie cineva la care ai acces mai ușor decât la altele, telefonic, prin e-mail sau cu prezență fizică. O „persoană de contact” ar trebui să fie cineva cu care să poți lua... contact și pe care să o întrebi „Domnu’ X, sau Doamna X, de ce aia e așa și cealaltă e invers?”, nu o persoană la care să fii nevoit să aștepți luni de zile ca să îți lămurească vreun aspect neclar.

„Persoana de contact”, disponibilă doar două ore pe săptămână

Conform site-ului AJFP Galați, Cristian Mirică are audiențe doar joia, timp de două ore, de la 14,00 la 16,00. Estimând o durată medie de 15 minute pentru fiecare dintre acestea, reiese că dl Mirică ar putea să aibă audiențe cu opt persoane în fiecare săptămână. Numai pentru plățile restante din 2018 au fost trimise scrisori la circa 4.000 de contribuabili și pe toate este trecut dl Mirică drept „persoană de contact”.  

În aceste condiții, nu-i putem ura decât multă sănătate și putere de muncă!

Citit 6961 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2023 23:44

4 comentarii

  • postat de Cinstit=fraier pentru anaf
    Sâmbătă, 23 Septembrie 2023 21:46
    51.179.39.***
    De ce odiosul scrupulosul anaf care terorizează oamenii cinstiți nu l-a văzut pe buzatu ăla de la Vaslui care a luat șpagă. Are o avere impresionantă ce nu poate fi justificată din salariul de bugetar. Dar pe Pascu tatăl drogatului de la 2 mai care are 714 proprietăți? Pe ăia nu-i deranjează.
    2
    23
  • postat de anaf cel odios
    Sâmbătă, 23 Septembrie 2023 16:35
    51.179.39.***
    Anaful cel odios de ce nu face controlul extins al averii? Noi oamenii corecți și cinstiți suntem terorizați, calculati , bănuiți, tratați ca și cum am fi infractori dar voi faceți taman invers, iubiți infractorii și îi protejați îi pasuiti și uitați de datoriile lor.
    2
    26
  • postat de Trandafirul Galben
    Sâmbătă, 23 Septembrie 2023 13:39
    185.53.199.***
    Audiență...și ce să-i zici?
    Îi vede pe toți contribuabilii hoți,cel puțin așa cred.
    Să mergi în audiența la șeful fiscului și să te aștepți să-ți rezolve problema,este clar bancul de weekend!
    2
    25
  • postat de eu
    Sâmbătă, 23 Septembrie 2023 09:33
    86.124.201.***
    gicule,n-ai ce face sâmbăta dimineață?N-ai auzit de a delega?Conducătorul,nu persoana,reprezintă instituția.D-șoara NA a încasat extracomunitar pe revolut venituri din drepturi de autor și a cumpărat criptomonedă pe care a convertit-o la curs mai mic?Videochat adică.Întreb pentru un prieten
    17
    20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.