Care sunt cele mai profitabile companii gălățene (FOTO)

Care sunt cele mai profitabile companii gălățene (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Cele mai performante firme gălățene în anul 2022 au fost premiate în cadrul unei festivități organizate joi, 21 septembrie, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini". De asemenea, au fost acordate o serie de Premii speciale celor care s-au remarcat în mod deosebit în mediul de afaceri

Gala mediului de afaceri a fost organizată de Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi, în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Galați. Acest top este o componentă a Topului Național al Firmelor Private din România, realizat în fiecare an de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în colaborare cu Ministerul Finanțelor și Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), și are la bază o serie de criterii, precum profitul brut, cifra de afaceri/ active totale, precum și clasificarea întreprinderilor pe grupe de mărime (microîntreprinderi mici, mijlocii și mari), ținând cont de prevederile Legii nr. 346/2004.

Topul pe categorii de întreprinderi

Pe primele locuri la categoria marilor întreprinderi s-au clasat trei "veterani" ai performanței la nivelul mediului de afaceri gălățean, companii care, însă, și-au construit branduri valoroase și la nivel național și chiar internațional. Pe primul loc s-a clasat Mairon Galați SA, specializată în procesarea produselor metalurgice, care a atins o cifră de afaceri de peste 2,52 miliarde de lei și un profit brut de 217,87 milioane de lei. Pe locurile următoare s-au clasat producătorul de ulei Prutul SA, cu o cifră de afaceri de 1,64 milioane de lei și un profit brut de 208,14 milioane de lei, respectiv, Arabesque SRL, profilată pe comerțul cu materiale de construcții, care a reușit, la o cifră de afaceri de 2,76 miliarde de lei, să obțină un profit brut de 157,03 milioane de lei.

La categoria întreprinderilor mijlocii, primul loc a fost adjudecat de Compania Next Energy Partners SRL, cu afaceri în domeniul energiei, care a reușit să atingă, la o cifră de afaceri de 885,76 milioane de lei, un profit brut de 130,71 milioane de lei. Pe locul următor s-a clasat Belor Romania SA, companie specializată în importul și distribuția de îngrășăminte și exportul de cereale, care a avut o cifră de afaceri de 459,89 milioane de lei și un profit brut de 30,67 milioane de lei. Locul al treilea la categoria întreprinderilor mijlocii i-a revenit companiei Baurom Construct SRL, specializată în comerțul cu ridicata al metalelor și minereurilor metalice, cu o cifră de afaceri de 360,33 milioane de lei și un profit brut de 20,88 milioane de lei.

În zona întreprinderilor mici, cele mai performante companii au fost Valro Trade SRL (cifră de afaceri - 114,98 milioane de lei, profit brut - 18,86 milioane de lei), Figran SRL (cifră de afaceri - 59,32 milioane de lei, profit brut - 10,36 milioane de lei) și ECS Logistics SRL (cifră de afaceri - 12,72 milioane de lei, profit brut - 9,51 milioane de lei).

Nu în ultimul rând, la categoria microîntreprinderilor, câștigători au fost: Rokaconstruct Modern SRL (cifră de afaceri - 20,95 milioane de lei, profit brut - 8,88 milioane de lei), Rory SRL (cifră de afaceri - 19,61 milioane de lei, profit brut - 8,32 milioane de lei) și M&R Outsourcing International SRL (cifră de afaceri - 23,76 milioane de lei, profit brut - 5,22 milioane de lei).

Premii speciale

Premiile speciale, pentru rezultate sau contribuții deosebite într-un domeniu de activitate, au fost următoarele: MMA Group Security SRL - pentru crearea unui număr mare de locuri de muncă; Lyra Tour SRL - pentru calitatea serviciilor; Iulicris Recycling SRL - pentru managementul performant al firmei; manager Cristina Stângă, Cowork City Hub SRL - categoria femei manager cu rezultate deosebite; Attosoft SRL - pentru promovarea activității de cercetare, inovare și IT; Andreeas 95 Exim SRL - pentru activități de export; East Truck Center SRL - pentru implicare în realizarea unui volum mare de investiții; Prestatorul SRL - pentru rezultate deosebite în domeniul agroalimentar; Agrimat Matca SA - pentru rezultate deosebite în domeniul agricol; NN Asigurări de Viață SA - pentru susținerea activității Patronatului IMM-urilor Galați; Revista "Repere Medicale", Cristian Ureche - pentru activitatea de presă; Adrian Stroea, Stiloterm SRL - categoria tineri întreprinzători cu rezultate deosebite; First Bank SRL - la categoria instrumente financiare adresate IMM-urilor; Groupama Asigurări SRL - pentru parteneriatul durabil.

Citit 9647 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2023 18:44

2 comentarii

  • postat de John
    Vineri, 22 Septembrie 2023 10:23
    5.14.141.***
    Succese financiare? Dar câte din aceste firme sunt cu datoriile către plătite la zi???
    4
    13
  • postat de Adrian
    Joi, 21 Septembrie 2023 21:48
    89.39.81.***
    Propun infiintarea categoriei platit angajați ca in europa
    1
    54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.