Investiţii pe timp de criză

Investiţii pe timp de criză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La vremuri de grea restrişte financiară, oraşul Târgu Bujor se poate lăuda cu investiţii pe bani europeni.

Cea mai importantă este cuprinsă într-un proiect al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă Galaţi care prevede ca în aglomerarea urbană Târgu Bujor şi în satele componente Moscu şi Umbrăreşti să fie reabilitată reţeaua de aducţiune a apei potabile, să fie extinsă reţeaua de canalizare în oraş şi înfiinţată în satele componente şi, evident, să fie construite staţii de epurare. Suma alocată este de 13,8 milioane de euro, bani de la UE.

Apă, canalizare, gaze

Primarul PSD Ştefan Arfire este optimist: „În trimestrul al III-lea sau al IV-lea din 2011 va începe proiectul pentru apă şi canalizare şi va dura 18 luni. În Târgu Bujor, alimentarea cu apă e făcută prin anii ’60-’65 şi de aceea avem foarte multe avarii, iar apa nu e furnizată nonstop din cauza intervenţiilor pentru remedierea lor”.

„La sistemul de aducţiune şi distribuţia apei trebuie înlocuită toată conducta. La Umbrăreşti am finalizat alimentarea cu apă conform OUG 7 şi am dat în folosinţă cam două treimi din sat, iar restul în maxim două săptămâni”.

„În ceea ce priveşte alimentarea cu apă a satului Moscu, constructorul ne-a asigurat că până la 1 decembrie jumătate de sat va avea apă. Cealaltă jumătate de sat o facem în 2011. Canalizare avem în Tg. Bujor numai în zona centrală”. 

„Este o mare şansă că putem să extindem canalizarea în oraş şi să o înfiinţăm în sate, odată cu staţia de epurare”, ne-a declarat primarul. Potrivit edilului, şi alimentarea cu gaze este pe drum. Oraşul face parte dintr-o Asociaţie de dezvoltare intercomunitară alături de Griviţa, Cudalbi şi Băleni.

Deja a avut loc licitaţia pentru aducţiune a gazelor de la Iveşti la Târgu Bujor şi urmează să înceapă realizarea obiectivului.

„Licitaţia pe tronsonul Bujor-Băleni este câştigată de o societate din Brăila, şi pe tronsonul Băleni – Cudalbi de o societate din Iaşi, iar de la Cudalbi la Griviţa lucrarea va fi executată de o firmă din Bucureşti”, ne-a declarat primarul Ştefan Arfire. 

Mulţumiri pentru CJ

Nici până acum oraşul nu a stat cu mâinile în sân. Pe 30 iulie s-a finalizat un proiect de reabilitare a canalizării în valoare de 1,49 milioane de euro. Şi tot la aceeaşi dată s-a încheiat un alt proiect de depozitare selectivă a deşeurilor din Bujoru.

Un al treilea proiect pe fonduri europene realizat a fost reabilitarea străzilor Şcolii şi Mercur, pentru accesul în comunitatea de rromi.

„Toate obiectivele propuse le-am realizat, dar fără sprijinul Consiliului Judeţului care ne-a acordat confinanţarea, TVA şi tranşa finală a obiectivelor nu am fi reuşit. Eu la Bujoru nu am ratat niciun proiect, unde am depus am câştigat”, ne-a declarat primarul.

Problema este că membrii echipei de profesionişti care a întocmit proiectele câştigătoare şi a adus toţi aceşti bani europeni la Târgu Bujor au părăsit sau vor părăsi curând Primăria, în căutarea unor locuri de muncă mai bine plătite!

Citit 745 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.