Fondul Proprietatea, pe pierdere după vânzarea Hidroelectrica

Fondul Proprietatea, pe pierdere după vânzarea Hidroelectrica
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fondul Proprietatea a încheiat primele nouă luni cu o pierdere netă de 968 milioane de lei, comparativ cu un profit de 3,5 miliarde de lei în perioada similară din 2022, ca urmare a diferenței de valoare în ceea ce privește pachetul de acțiuni deținut la Hidroelectrica, pe care Fondul l-a vândut în acest an, informează Mediafax. La Hidroelectrica, "prețul de ofertă publică inițială a fost mai mic comparativ cu evaluarea înregistrată pentru 31 decembrie 2022 (1,87 miliarde de lei pierdere de valoare justă)", se arată într-un comunicat al FP.

La finele primelor nouă luni din acest an, FP a raportat venituri brute din dividende de 962 milioane de lei, față de 934 milioane de lei în perioada similară din 2022, şi pierderi aferente participațiilor de 1,6 miliarde de lei, comparativ cu un profit de 2,5 miliarde de lei anul trecut. În final, pierderile nete din activitatea operațională s-au ridicat la 502 milioane de lei, de la un profit de 3,6 miliarde de lei în ianuarie - septembrie 2022.

Citit 1024 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Noiembrie 2023 15:44

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro