Înscrierile pentru venitul minim de incluziune, până la 31 decembrie

Înscrierile pentru venitul minim de incluziune, până la 31 decembrie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Beneficiarii gălățeni ai venitului minim garantat sau alocației pentru susținerea familiei trebuie să se înscrie, până la sfârșitul anului, la primăriile de care aparțin, pentru a putea primi, de la 1 ianuarie 2024, noul venit minim de incluziune, care le înlocuiește pe primele două. "Odată cu intrarea în vigoare a venitului minim de incluziune (VMI), acordarea venitului minim garantat (VMG) și a ajutorului pentru susținerea familiei (ASF) se suspendă.

Drept urmare, toți beneficiarii actuali de VMG și ASF trebuie să se înregistreze în sistem până la 31 decembrie 2023, pentru continuitatea acordării acestor beneficii", a informat, recent, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Galați.

Pentru accesarea VMI, solicitanții depun o singură cerere pentru ambele componente, urmând ca, în funcție de veniturile și structura familiei, să se stabilească dreptul fie la ambele componente, fie la o singură componentă a VMI. Cererea și documentele suport se înregistrează fizic sau electronic la Serviciul Public de Asistență Socială de la nivelul primăriei comunei, orașului sau municipiului de care beneficiarii aparțin.

Citit 1471 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Decembrie 2023 20:06

2 comentarii

  • postat de Nicusor
    Joi, 28 Decembrie 2023 13:58
    5.13.159.***
    Din nou se INCURAJEAZA PARAZITISMUL/NEMUNCA. Se aproprie cele 5 tipuri de alegeri si este MARE NEVOIE de voturi. Portite de scapare se gasesc TOT TIMPUL pentru ca ele sunt create/legiferate de cei care AU INTERESE.
    0
    11
  • postat de Gogu
    Joi, 28 Decembrie 2023 07:43
    82.79.117.***
    Un potential beneficiar al VMI ar trebui sa aiba acces la internet+terminale si cunostinte de operare astfel incat sa trimita documentele in format electronic????
    3
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.