Investiții la stația de transfer a deșeurilor de la Tecuci

Investiții la stația de transfer a deșeurilor de la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Noi investiții de mediu au fost finalizate la Tecuci, în cadrul unei mai ample investiții cu fonduri europene, privind o nouă stație de compostare și de transfer a deșeurilor. "Sunt investiții de aproape 13 milioane de euro, pe care le-am implementat cu succes la Tecuci, pentru un mediu mai curat și un aer mai puțin poluat. Astfel, în vara acestui an, am reușit să închidem celebra groapă de gunoi de la Rateș, iar zilele acestea am finalizat și lucrările la stația de transfer a deșeurilor, care va deservi partea de nord-vest a județului, precum și la stația de compostare a deșeurilor vegetale, aflată la doar câțiva kilometri de bazinul legumicol de la Matca.

Este încă un pas mare pe care îl facem pentru gestionarea eficientă a deșeurilor și protejarea mediului înconjurător, reciclând mai mult, reducând emisiile de gaze cu efect de seră și conservând resursele naturale. Stațiile au fost dotate cu utilajele necesare, precum și cu șase camioane noi și mai multe containere de mare capacitate. Mai mult, au fost amenajate și spații tehnice, o clădire administrativă, un bazin colector și un rezervor de mare capacitate", a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Valoarea investițiilor de mediu de la Tecuci este de aproximativ 64 milioane de lei, din care aproape 26 milioane de lei pentru ecologizarea depozitului de la Rateș și peste 38 milioane de lei pentru stațiile de transfer și compostare a deșeurilor.

Valoarea totală a amplului proiect de management integrat al deșeurilor din județul Galați este de aproximativ 130 milioane de euro.

Citit 595 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Decembrie 2023 01:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.