Reacţii sindicale la măsura şomajului tehnic din ArcelorMittal

Reacţii sindicale la măsura şomajului tehnic din ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Decizia de trimitere în şomaj tehnic a tuturor muncitorilor de la Combinat a nemulţumit sindicatele, care au organizat şedinţe cu membri pentru stabilirea strategiilor pe care urmează să le aplice în acest caz. Este şi cazul sindicatului Solidaritatea, care a organizat ieri un consiliul de coordonare.

„Muncitorii nu sunt de acord cu această măsură de trimitere în şomaj tehnic. Putem fi de acord cu faptul că este o situaţie deosebită, dificilă. Numai că această situaţie nu se produce din vina salariaţilor şi nu este corect ca doar ei să sufere”.

„În acest caz sindicatul Solidaritatea susţine că trebuie respectat articolul 86, alineatul 12 teza 1 din CCM care prevede plata a sută la sută din salariu şi achitarea sporurilor”, a declarat preşedintele sindicatului, Gheorghe Tiber, la finalul şedinţei.

Acesta a mai spus că sindicatul cere public administraţiei Combinatului o listă cu societăţile subcontractoare în care să existe informaţii despre obiectivele la care lucrează, natura lucrărilor, numărul angajaţilor. Astfel s-ar putea identifica, potrivit lui Gheorghe Tiber, front de lucru pentru angajaţii ArcelorMittal şi ar putea fi eliminată măsura şomajului tehnic.

Mai trebuie precizat că în cadrul şedinţei de ieri, liderii Solidarităţii au hotărât organizarea unui miting de protest împotriva deciziei unilaterale a conducerii ArcelorMittal de a-i trimite pe salariaţi în şomaj tehnic, acţiune care va avea loc vineri, la ora 14, în apropierea turnului administrativ de pe platforma siderurgică.

Citit 829 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.