Gălățeni „scuturați” de încă 3,8 milioane de lei

Gălățeni „scuturați” de încă 3,8 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați au efectuat, în luna decembrie a anului trecut, 33 de inspecții fiscale și 24 de controale la persoane juridice și fizice, în urma cărora au stabilit obligații suplimentare de plată în valoare de 3,79 milioane de lei. Cea mai mare pondere din aceste obligații (43,80%) a avut-o TVA, în cuantum de 1,66 milioane de lei. De asemenea, ca urmare a celor 15 acțiuni de verificare documentară efectuate la contribuabili persoane juridice, au fost stabilite obligații suplimentare la bugetul de stat în cuantum de 500.555 de lei.

Printre acțiunile întreprinse de inspectorii fiscali din cadrul AJFP s-au regăsit inspecții efectuate din proprie inițiativă la contribuabili care prezintă risc fiscal ridicat, inspecții fiscale efectuate în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA, dar și controale inopinate pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale.

Citit 4109 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Ianuarie 2024 17:20

1 comentariu

  • postat de Trandafirul Galben
    Joi, 18 Ianuarie 2024 14:24
    5.13.178.***
    Cine a avut parte vreodată de o inspecție fiscală știe bine că ceea ce a raportat ANAF este o taxă de șmecher și că sumele sunt umflate din pix,întotdeauna.
    Dacă ar exista supracontroale oneste și corecte(fapt imposibil în România),atunci s-ar descoperi abuzul și spaga generată de aceste inspecții
    1
    22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.