România ignoră ajutorul european

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şantierul Naval din Galaţi este un exemplu *

Europarlamentarul gălăţean Adriana Ţicău, a atras atenţia în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la sediul PSD Galaţi, că România ar putea accesa un fond european destinat sprijinirii persoanelor care au fost disponibilizate.

Este vorba despre o rezervă a comunităţii europene de aproximativ un miliard de euro, numită fondului european de ajustare la globalizare, care poate fi accesat de către statele Uniunii Europene ce solicită acest lucru.

„Parlamentul European a votat în această săptămână acordarea a 7,5 milioane de euro Irlandei pentru sprijinirea a aproximativ 1.153 de persoane care au fost concediate”.

„Fondul de ajustare la globalizare are un buget de 1 miliard de euro anual şi, practic, este pus la dispoziţia statelor membre pentru a veni în sprijinul persoanelor concediate fie datorită crizei economice, fie datorită procesului de globalizare”. 

„Sunt nişte condiţii de utilizare a fondului, mai precis, acesta poate fi accesat atunci când într-o perioadă de patru luni au loc concedieri în număr de cel puţin 500 de oameni”. 

„Din păcate, în România, au fost şi există încă astfel de cazuri, un exemplu fiind chiar şantierul naval de la Galaţi unde s-au făcut concedieri importante. De aceea nu înţeleg de ce România nu a făcut nicio astfel de cerere pentru mobilizarea fondului european de ajustare la globalizare”, a susţinut Adriana Ţicău.

Europarlamentarul gălăţean a mai spus că statele europene accesează acest fond frecvent, numai în anul 2010 utilizându-se deja 33 milioane de euro de aici.

Citit 707 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.