Un producător rusesc de negru de fum pleacă din România

Un producător rusesc de negru de fum pleacă din România
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Grupul rus OMSK Carbon, care deține fabrici de negru de fum în Federația Rusă și în Belarus, își închide subsidiara de depozitare, logistică, transport și trading din România, de la Galați, înființată în 2012, prin intermediul căreia își distribuia producția în țările din Balcani, a anunţat publicaţia profit.ro. OMSK Carbon România este controlată de ruși prin intermediul unui vehicul juridic înregistrat în Emiratele Arabe Unite.

Începând de la 1 februarie 2024, societatea nu mai desfășoară nicio activitate, astfel că urmează dizolvarea și lichidarea. Punctul de lucru din Galați, cu instalații de încărcare, descărcare, manipulare și spații de depozitare, a fost închis încă din februarie 2023, când Uniunea Europeană a decis interzicerea importurilor de negru de fum din Rusia. 

Negrul de fum este folosit la fabricarea de produse din cauciuc (inclusiv anvelope), lacuri și vopsele.

Potrivit companiei, OMSK Carbon România nu mai deține ca active decât sume de bani în conturi bancare, care vor fi folosite pentru a plăti costurile aferente lichidării.

Activitatea OMSK Carbon România s-a întrerupt, practic, anul trecut, cifra de afaceri scăzând de la peste 43 milioane de lei în 2022 la numai 5.374 de lei în 2023. Compania a atins un vârf de rulaj în 2014, de peste 141 milioane de lei.

Citit 1246 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2024 10:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.