Evaluări profesionale simplificate pentru stagiari

Evaluări profesionale simplificate pentru stagiari
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior au fost simplificate, o hotărâre în acest sens fiind aprobată în ultima ședință de Guvern, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Potrivit sursei citate, noua reglementare nu mai presupune trecerea stagiarului printr-o comisie de evaluare şi nici un raport de stagiu întocmit de stagiar, aşa cum fusese până în prezent. Astfel, atribuţiile comisiei de evaluare sunt preluate de către mentor, care va întocmi referatul de evaluare, şi de şeful de compartiment, care are rolul final de decizie în procesul de evaluare.

"Interesul nostru este să venim în întâmpinarea nevoilor pe care tinerii le au după absolvire, astfel încât ei să poată începe cât mai curând o activitate profesională, iar angajatorii să beneficieze de cei 2.250 de lei lunar pentru angajarea tinerilor absolvenţi fără experienţă", a transmis ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

În Codul Muncii este prevăzut că pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior, primele şase luni după debutul în profesie se consideră perioadă de stagiu, cu excepţia acelor profesii în care stagiatura este reglementată prin legi speciale (Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, art. 31, alin. 5).

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, asigură un stimulent lunar de 2.250 de lei pentru angajatorii care încadrează absolvenţi fără experienţă în perioada în care este efectuat acest stagiu.

Citit 778 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2024 21:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.