Seceta sugrumă energia pentru Combinat

Seceta sugrumă energia pentru Combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hidroelectrica a transmis astăzi o notificare către ArcelorMittal Galaţi legată de clauza de forţă majoră din contractul de furnizare a energiei electrice dintre cele două părţi. Motivul este scăderea debitelor şi crearea unor dificultăţi în producerea cantităţii de energie electrică pe care Hidroelectrica trebuie să o furnizeze unităţii siderurgice de la Galaţi.

"Hidroelectrica ne-a informat că are dificultăţi în a ne furniza volumul prevăzut în contract invocând capitolul forţă majoră din acest contract", a declarat Thierry Le Gall, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

Acesta a mai precizat că în ultimele trei luni, ArcelorMittal Galaţi a purtat un dialog permanent cu  cei de la Hidroelectrica pentru optimizarea consumuriulor energetice.

"Am primit în această dimineaţă notificarea de forţă majoră din partea celor de la Hidroelectrica. Vom vedea împreună cu aceştia ce este necesar să facem, dar nu pot spune astăzi ce este de făcut. Dacă Hidroelectrica ne va cere să reducem consumul va trebui să îl reducem. Nu vreau să speculez asupra volumului care ar trebui redus. Acest răspuns vi l-aş putea da în viitor", a explicat Thierry Le Gall.

Întrebat ce presupune forţa majoră din contractul semnat între părţi şi dacă există riscul renunţării la acest contract în situaţia în care starea actuală va continua, Le Gall a explicat că este convins de faptul că lucrurile se vor ameliora în perioada imediat următoare.

"Cu siguranţă că în România ar fi o veste bună să avem vară până în decembrie, dar sunt sigur că acest lucru nu se va întâmpla. Eu cred că Hidroelectrica are un bun management al resurselor şi va lua măsuri pentru a depăşi dificultatea săptămânilor viitoare.

Vom vedea împreună cu ei cum putem întâmpina aceste dificultăţi. Va trebui, poate să anticipăm unele opriri, dar nu văd asta ca pe o problemă pentru, să spunem, următoarele trei luni", a încheiat acesta.

Citit 1118 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.