Reprezentativitatea Solidarităţii redivivus

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tensiunile legate de calitatea de sindicat reprezentativ a Solidarităţii de la combinatul siderurgic ArcelorMittal continuă. Dacă zilele trecute liderii sindicatului anunţau că vor organiza, cu toate riscurile, o acţiune de protest în faţa Palatului Justiţiei, reclamând astfel faptul că se amână nejustificat constatarea juridică a reprezentativităţii sindicatului, ieri liderul Solidarităţii, Gheorghe Tiber, a anunţat că mitingul va fi anulat.

Motivul este acela că Judecătoria Galaţi a stabilit ca joi (9 decembrie) să se judece un nou termen în acest dosar. Acţiunea, care din punct de vedere legal este de fapt o constatare juridică a faptului că sindicatul este sau nu reprezentativ şi poate accede astfel la negocieri, a fost amânată după ce reprezentanţii legali ai ArcelorMittal Galaţi, care are în acest caz calitatea de intimat, dar şi un grup de intervenienţi, au cerut un nou termen pentru studierea documentelor.

Instanţa a admis săptămâna trecută această cerere, stârnind astfel nemulţumirea liderului Solidarităţii, Gheorghe Tiber, care a susţinut că se încearcă prin tot felul de mijloace blocarea accesului sindicatului pe care îl conduce la negocierea Contractului Colectiv de Muncă pe 2011 la ArcelorMittal.

„Sperăm ca la acest termen să se discute cauza pe fond şi să rămână în pronunţare. Noi ne menţinem în continuare punctul de vedere şi susţinem că se încearcă eliminarea noastră de la aceste negocieri de către anumite persoane. Rămâne de văzut ce va spune instanţa în acest caz”, a susţinut Gheorghe Tiber.

Amintim că la prima şedinţă de negocieri a CCM pe 2011 la Combinat, reprezentanţii conducerii ArcelorMittal Galaţi au susţinut că sindicatul Solidaritatea nu poate face dovada reprezentativităţii şi prin urmare nu poate participa la discuţii.

Acest lucru a fost consemnat şi în procesul verbal încheiat la finalul şedinţei, document în care se mai arată că imediat ce sindicatul va prezenta o sentinţă a Judecătoriei prin care se face dovada reprezentativităţii va fi reprimit la negocieri.

Citit 655 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.