Fiscul execută silit Judeţul

Fiscul execută silit Judeţul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi scoate la licitaţie publică un spaţiu comercial de 50,30 metri pătraţi, aflat la parterul blocului A12 din strada Traian 164 şi aparţinând societăţii comerciale Consproiect SA. Licitaţia va avea loc pe 24 octombrie, la sediul DGFP, şi va porni de la preţul de 168.700 de lei (fără TVA).

Ceea ce face diferenţa faţă de alte executări silite este că SC Consproiect SA este firma Consiliului Judeţului, la care CJ are 98 la sută din acţiuni, celelalte două procente fiind deţinute de toate 65 de consilii locale din judeţul Galaţi. Consproiect este firma de proiecte a CJ, cea la care apelează consiliile locale atunci când îşi propun să acceseze diverse programe de finanţări. Iată de ce putem spune, exagerând puţin, că Fiscul execută silit Judeţul. Sau că statul execută statul, spuneţi-i cum vreţi.

Conform site-ului ANAF, datoriile Consproiect SA către bugetele de stat erau, la data de 30 iunie 2011, de peste 250.000 de lei. Surse neoficiale din cadrul CJ susţin, însă, că şi Consproiect are de primit, la rândul ei, peste 300.000 de lei de la primăriile din judeţ, pentru proiectele întocmite, dar neplătite la timp.

Conform aceloraşi surse, situaţia financiară grea cu care se confruntă Consproiect i-a alertat deja pe cei care se ocupă direct de destinele „fabricii” de proiecte a CJ. Luni după-amiază, se pare că ar fi avut loc o şedinţă a Comitetului Director, în care s-a discutat un posibil plan de restructurare, astfel încât, până la sfârşitul acestui an, Consproiect să iasă „măcar pe zero”.

 Spaţiul comercial scos la licitaţie

Citit 1927 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2011 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.