Electrocentrale Galaţi, pe lista de privatizare a Guvernului

Electrocentrale Galaţi, pe lista de privatizare a Guvernului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit ultimei scrisori de intenţie a Guvernului la acordul cu Fondul Monetar Internaţional, SC Electrocentrale Galaţi (filială a Termoelectrica) se regăseşte în cel de-al doilea grup de companii care ar urma să fie privatizate. Pentru societatea locală se are în vedere o vânzare completă.

Tot în cel de-al doilea grup de societăţi se mai regăsesc Hidroelectrica (ofertă publică iniţială pentru un pachet de acţiuni de 10 la sută) şi Petrom (va fi relansată o ofertă publică secundară pentru 9,84 la sută din acţiuni).

Primul grup cuprinde Oltchim (vânzarea acţiunilor publice rămase către investitori strategici), Romgaz (ofertă publică iniţială pentru 15 la sută din acţiuni), Tarom (investiţie strategică sau ofertă publică iniţială pentru 20 la sută din acţiuni), Transelectrica (ofertă publică secundară pentru un pachet de acţiuni de 15 la sută plus o majorare ulterioară de capital de aproximativ 12 la sută) şi Transgaz (ofertă publică secundară pentru un pachet de acţiuni de 15 la sută).

Ultimul grup de privatizări include Electrica Serv (privatizare majoritară a întregii societăţi), Nuclearelectrica (cel puţin 10 la sută prin majorare de capital) şi noua companie creată prin fuziunea celor trei filiale de furnizare ale Electrica.

Citit 2281 ori Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2011 13:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.