Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

* Sediul noii instituţii este situat în complexul Italian Residence * Porturile, Dunărea şi combinatul siderurgic sunt atractive pentru oamenii de afaceri cehi *

Vineri, 4 noiembrie, la ora 12,00, va avea loc tăierea panglicii şi inaugurarea oficială a sediului celei mai noi instituţii de comerţ din Galaţi: Camera de Comerţ România – Cehia, situată pe bd. George Coşbuc, în complexul Italian Residence. Vor fi prezenţi oameni de afaceri cehi, ambasadorul, consulul şi staff-ul economic al Ambasadei Republicii Cehia, posibilă fiind şi prezenţa ambasadorului Kuweitului în România. Va veni la Galaţi şi preşedintele Camerei de Comerţ România – Cehia din Bucureşti, iar partea gălăţeană va fi reprezentată de autorităţile publice locale (prefect, preşedinte CJ, viceprimar), parlamentari şi oameni de afaceri din Galaţi.
La Galaţi va exista, astfel, cea de-a şasea filială din România a Camerei de Comerţ România – Cehia, instituţie-membru a Camerei de Comerţ şi Industrie a României. „Există un mare interes din punct de vedere economic al investitorilor din Republica Cehia pentru porturi, Dunăre şi combinat, iar Galaţiul este considerat de ei un punct strategic. Sunt foarte interesaţi şi de un import de conserve de peşte de la o firmă din Brăila, al cărei reprezentant va fi prezent vineri, la inaugurarea sediului din Galaţi”, ne-a declarat preşedintele Camerei de Comerţ România – Cehia – filiala Galaţi, Deomid Lazăr.
„În septembrie existau cam 34 de camere de comerţ mixte în România, care se constituie într-un fel de intermediari pentru oamenii de afaceri din ţările respective. În Galaţi este cea de-a doua astfel de instituţie, după Camera de Comerţ Româno – Chineză, înfiinţată în iunie 2011”, ne-a spus şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi, Ion Mocanu.

Citit 3441 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2011 15:48

1 comentariu

 • postat de Vasile Savin Vineri, 04 Noiembrie 2011 14:21 Link la comentariu
  0
  0

  Urmează o "privatizare borfaşă". Daca statul ceh poate să ne "administreze", de ce nu putem noi ? Este o întrebare, desigur, retorică. Pot da şi acum biletul de metrou din Praga în urma căruia am primit o amendă de 19,5 dolari cum că n-ar fi fost compostat. (Orice apel la Ambasadă era inutil. "Ăia" - "paznicii" de la frontiera cu calea ferată aveau un singur scop:" stoparea TUTUROR ROMÂNILOR"
  UNIUNEA EUROPEANĂ este uniunea celor care, pe cel puţin trei paliere, ne vor "desfiinţa". Degeaba i-am apărat/salvat pe evrei în Nordul Transilvaniei (Vezi Raoul Şerban), ţinta Europei este desfiinţarea statelor mici (sau "multinaţionale" după cum vrea UDMR-ul !), căci în ideea unora (De la Robert de Anjou la Charles de "ROMÂNIA", istoria îşi urmează cursul. Care este acela ? DESTRĂMAREA TUTUROR STATELOR SI DIZOLVAREA LOR ÎN "STATELE UNITE ALE EUROPEI". Nu este o idee nouă, aşa cum ar părea; ea vine de pe la Leibnitz, trecând prin Victor Hugo şi masonii secolului al XIX-lea.). Cui îi pasă ? Oricum, nu actualilor guvernanţi care, ori sunt mărginiţi spiritual, ori o fac din inters, conform zicalei "După noi, Potopul" !) Restul e... îndatorare şi robie. "EURO" înseamnă, de fapt, noua formă de subjugare a celor slabi. IAR ROMÂNII SUNT SLABI ! (Comparaţi-i, vă rog, cu polonezii care au scăpat de plătirea a 40 de miliarde de dolari, şi grecii care s-au îmbuibat ani de zile şi, în final, au scăpat de o datorie de 100 de miliarde de euro. ROMÂNIA a pierdut şi banii din Irak, dar şi pe cei din Libia !!!). Aude cineva ? (Ni s-a spus că 50 de babe bigote, adunate în Calea Girocului, au declanşat revoluţia de la Timişoara, apărându-l pe Tokes. Ei, ce aveţi de zis ?)

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.