Patru membri CA al Hidroelectrica, la judecată pentru un contract cu ArcelorMittal Galaţi

Patru membri CA al Hidroelectrica, la judecată pentru un contract cu ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (care controlează un pachet de 19,94 la sută din capitalul social al Hidroelectrica), a acţionat în instanţă patru membri ai Consiliului de Administraţie de la Hidroelectrica, considerând că aceştia au prejudiciat compania prin aprobarea unui contract de furnizare a energiei către ArcelorMittal Galaţi la un preţ mai mic decât preţul pieţei.
Contractul a fost aprobat în luna decembrie 2010 de Tudor Şerban (preşedintele CA), Mihai David (membru CA şi fost director general), Ionica Raicu (mebru CA) şi Florentina Constantinescu (membru CA).
"Fondul Proprietatea a decis să ia măsuri legale împotriva membrilor Consiliului de Administraţie, considerând contractul cu ArcelorMittal Galaţi ca fiind un contract preferenţial, încheiat la un preţ mai mic decât preţul pieţei, aducând astfel prejudicii majore Hidroelectrica", se precizează în comunicatul Fondului Proprietatea.
Această ultimă a acţiune a Fondului nu a fost comentată de oficialii combinatului gălăţean, dar, în luna august, CEO al ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall, declara că legislaţia a fost respectată când s-a încheiat contractul dintre cele societăţi. "Dacă vom compara tarifele negociate aici, cu ce se întâmplă în vestul Europei vom descoperi aceleaşi tarife. În acelaşi timp, achiziţia s-a făcut complet transparent. Ştiu că unii sunt nemulţumiţi de acest lucru, dar noi nu suntem aici ca să protejăm interesele acestora, ci ale salariaţilor noştri. Apoi trebuie să respectăm legile româneşti. Dar nu înţeleg de ce în momentul în care opreşti colaborarea cu cineva, aceştia devin nemulţumiţi şi se plâng", susţinea la acea vreme Thierry Le Gall.

Citit 1574 ori Ultima modificare Vineri, 11 Noiembrie 2011 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.