Premiere la Hotel Vega - Topul Camerei de Comerţ
Foto: Foto: Sorin Pana

Premiere la Hotel Vega - Topul Camerei de Comerţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Aproape o sută de invitaţi – oameni de afaceri şi personalităţi publice – au onorat, ieri, invitaţia Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Galaţi de a participa la premierea celor mai performante firme gălăţene.

Topul firmelor din judeţul Galaţi, realizat de CCIA conform rezultatelor economico-financiare ale anului 2010, are la bază o metodologie comună întregului sistem cameral din România. Sunt admişi în top comercianţii care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: profit din exploatare pozitiv, au cel puţin un angajat şi o cifră de afaceri de minimum 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor şi minimum 250.000 de lei în cazul celorlalte firme. Nu sunt admise grupurile de interes economic şi firmele pentru care valoarea a cel puţin unui indicator calculat este mai mică decât zero.

Topul este structurat pe patru clase de mărime, în funcţie de numărul de salariaţi, cifra de afaceri anuală netă sau numărul de active: microîntreprinderi (până la 9 salariaţi), întreprinderi mici (10-49), mijlocii (50-249 salariaţi) şi mari (250-999), precum şi întreprinderi foarte mari (cu peste 1.000 de angajaţi).

„În Galaţi chiar s-a muncit. Foarte multe firme au performat. E adevărat, că au fost şi firme care au capotat. Dar cei care sunt azi aici demonstrează că implicarea şi randamentul cu care şi-au condus afacerile sunt demne de apreciat.

E un top realizat conform sistemului cameral din România. Nu am avut alt rol decât cel de a introduce datele dvs. de bilanţ de la Finanţe sau de la Registrul Comerţului în calculatorul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, care are un sistem unitar pentru toate cele 41 de camere de comerţ, şi de la care noi am primit lista, conform tuturor criteriilor  după care s-a făcut aprecierea. 

Studiind topul, am avut şi unele surprize chiar extraordinar de plăcute, întrucât firme care acum 6-7 ani încercau să-şi croiască un drum, acum se regăsesc în ierarhia firmelor premiate. Munca şi perseverenţa au demonstrat până la urmă că se poate face treabă”, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ gălăţene, Ion Mocanu.

Nici în mapa de presă, nici în cadrul premierii de ieri nu s-a menţionat nicio cifră. Iată cum arată Top 5 al celor mai profitabile firme din Galaţi în anul 2010, conform criteriilor Camerei de Comerţ: 1. Arcada Company (construcţii), 2. Arabesque SRL (comerţ, turism), 3.Vega 93 SRL (construcţii), 4. Metex Big SA (servicii), 5. Mairon SA (comerţ, turism).  

Citit 3249 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.