Miercuri are loc selecţia personalului ANIF
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Miercuri are loc selecţia personalului ANIF
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aflaţi la finalul perioadei de preaviz, cei 206 gălăţeni care lucrau la fosta regie autonomă Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, reorganizată prin desfiinţare, urmează să susţină, miercuri, examenul în urma căruia doar 67 dintre ei vor fi angajaţi la instituţia care va prelua profotoliul de servicii, şi anume Agenţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF).

Marți se fac înscrierile la examen

Lucrătorii ANIF sunt aşteptaţi să depună, marți, la sediul instituţiei din strada Ştiinţei, dosarele de înscriere la examen. „Fiecare angajat care doreşte să continue alături de instituţie trebuie să depună o copie a actului de identitate, diploma de atestare profesională şi o cerere de înscriere la selecţie”, a explicat directorul regional al fostei regii.

Potrivit aceleiaşi surse se aşteaptă un număr de dosare mai mic decât numărul de angajaţi, în condiţiile în care câteva zeci dintre ei s-au pensionat ori şi-au căutat un alt loc de muncă în timpul scurs din noiembrie, atunci când au primit notificările de preaviz. Cei mai mulţi dintre ei au ales aceste căi nu atât pentru că le era teamă că nu vor trece de etapele de selecţie, cât mai ales pentru că au aflat că lefurile le vor fi reduse dramatic odată ce ANIF va deveni instituţie publică.

Miercuri, test scris şi interviu

Cei care vor să lucreze în continuare în domeniul îmbunătăţirilor funciare şi se înscriu, marți, la selecţie vor susţine, miercuri, două probe de examen, un test scris şi un interviu.

Rezultatele examinării vor fi cunoscute cel mai târziu joi, atunci când noua Agenţie Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare va intra în activitate. Tot atunci, angajaţii fostei regii autonome care nu au trecut de etapele de selecţie vor intra în şomaj. Ei, dar şi colegii lor care au preferat să iasă la pensie ori să se angajeze în altă parte vor primi trei sau şapte salarii compensatorii, în funcţie de vechimea acumulată la ANIF. În zilele următoare vor fi comunicate, probabil, şi informaţii despre modul în care vor fi desemnaţi directorii filialelor judeţene ale noii Agenţii Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare.

Citit 3050 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2011 14:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.