Consproiect, scoasă din nou la mezat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Agonia societăţii Consproiect SA, aflată în subordinea Consiliului Judeţului Galaţi, continuă. Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi a relansat licitaţia de vânzare a unor bunuri aparţinând societăţii pentru recuperarea unor datorii la bugetul de stat.

În prima licitaţie din sesiunea a doua va fi scos din nou la vânzare un spaţiu comercial de 50,30 mp deţinut de Consproiect la parterul blocului A12, de pe strada Traian. În prima sesiune, în octombrie anul trecut, imobilul a fost scos la vânzare cu 300.000 de lei, însă, pentru că nu s-au găsit cumpărători, până la a treia licitaţie, ţinută în decembrie, preţul a fost scăzut la 84.000 de lei, dar tot fără succes. Imobilul va fi scos la vânzare la acelaşi preţ şi în acest an, pe 31 ianuarie, dar fie şi în cazul în care va fi vândut, suma obţinută va fi insuficientă pentru acoperirea datoriilor pe care Consproiect SA le are la bugetul de stat.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, Consproiect a încheiat anul 2010 cu o pierdere de 1,09 milioane de lei, acest rezultat fiind obţinut în condiţiile în care cheltuielile au fost de 2,26 de milioane de lei, iar veniturile de numai 1,17 milioane de lei. Datoriile la bugetul de stat, dar şi la fondurile asigurărilor sociale, şomaj şi sănătate depăşeau anul trecut suma de 420.000 de lei. Unica scuză pentru neplata datoriilor ar fi aceea că, la rândul ei, Consproiect SA are, potrivit conducerii CJ Galaţi, de încasat de la primării peste 880.000 de lei pentru o serie de proiecte executate, dar neachitate. De asemenea, pentru management defectuos, conducerea societăţii urmează să fie schimbată.

Citit 1781 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.