Contract Colectiv de Muncă cu valenţe sociale la Damen
Foto: Foto: Sorin Pană

Contract Colectiv de Muncă cu valenţe sociale la Damen
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La fel ca în 2011, şi în acest an angajaţii Damen primesc ajutoare de încălzire în lunile ianuarie şi februarie. Deşi cuantumul acestora este mai mult simbolic, de 75 de lei brut lunar, angajaţii nu pot spune că patronatul şantierului este indiferent la greutăţile financiare cărora trebuie să le facă faţă.

Conform preşedintelui Sindicatului Liber al Salariaţilor din SND, Pavel Stelian, „ajutoarele nu sunt denumite «ajutoare de încălzire» în CCM, dar scopul lor este acesta şi se acordă doar pentru aceste două luni de iarnă”.

Ajutorul intră în categoria celor „democratice”, întrucât suma nu diferă în funcţie de salariul de bază.

Pe de altă parte, angajaţii şantierului mai beneficiază şi de alte prime şi indemnizaţii pe parcursul anului, care le aduc aproape un al 13-lea salariu anual. Este vorba de primele de 25 la sută din salariu pentru fiecare din zilele de Crăciun, Paşti şi Ziua Navalistului, dar şi prima de 4-5 sute de lei pe care fiecare angajat o primeşte la plecarea în concediu.

Negocierea Contractului Colectiv de Muncă pe 2012 le-a adus navaliştilor gălăţeni o creştere de 2 la sută începând cu 1 ianuarie şi una de 3 la sută de la începutul lunii iulie, în condiţiile în care discuţiile cu patronatul s-au purtat fără răbufniri mediatice.

În prezent, salariul mediu brut al celor aproape 1700 de angajaţi ai Şantierului Naval Damen Galaţi este de 2.200 de lei. Un muncitor poate lua la încadrare 1.400 de lei, iar aproape de pensionare 2.800 de lei. Un inginer absolvent porneşte de la 1.800-1.900 de lei, putând ajunge până la 4.500-5.000 de lei, în funcţie de

Citit 6411 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2012 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.