Greviştii de la Ţevi Sudate nu au voie să picheteze Prefectura
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Greviştii de la Ţevi Sudate nu au voie să picheteze Prefectura
Greviştii continuă protestul în fabrică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Greviştii de la fabrica de ţevi sudate din Galaţi nu au voie să picheteze sediul Prefecturii în această după-amiază deoarece nu au primit aviz din partea Primăriei. "Solicitarea formulată de reprezentanţii salariaţilor de ArcelorMittal Tubular Products de a susţine un protest în faţa sediului Prefecturii marţi, între orele 16.00 şi 18.00, nu a primit avizul instituţiei", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Nicoleta Manole.

Oficialul a explicat că municipalitatea nu a putut elibera acest aviz deoarece, anterior, Prefectura i-a cerut să nu mai avizeze asemenea manifestări din cauză că terenul din zonă, care găzduieşte şi Monumentul Eroilor Revoluţiei, este instabil.

Greviştii nu au comunicat ce intenţionează să facă în aceste condiţii. Singura certitudine este aceea că protestul, declanşat după eşuarea negocierilor salariale, continuă în fabrică.

Muncitorii, aflaţi în a noua zi de grevă, cer mărirea cu până la 200 de lei a salariilor şi cu 50 de lei a primelor. Patronatul nu le oferă decât două bonusuri, de 2 şi 2,5 la sută din venitul anual, ultimul fiind condiţionat de rezultatul de la final de an.

Citit 1946 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2012 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.