A 12-a zi de grevă la Ţevi Sudate

A 12-a zi de grevă la Ţevi Sudate

Câţiva dintre greviştii de la fabrica de ţevi sudate Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

Muncitorii de la fabrica de ţevi sudate ArcelorMittal Tubular Products Galaţi intră în a 12-a zi de grevă, după un nou eşec al discuţiilor cu patronatul. Oferta salarială pe care acesta a avansat-o pentru anul în curs a fost respinsă din nou de către reprezentanţii salariaţilor. "Suntem tot în grevă", a declarat Ioviţă Lungu, unul dintre reprezentanţii angajaţilor din fabrică.

Citit 1841 ori Ultima modificare Joi, 12 Aprilie 2012 18:25

4 comentarii

 • postat de cobra Vineri, 13 Aprilie 2012 13:09 Link la comentariu
  0
  0

  -stim sindicatul care au vindut drepturile noastre,sporurile,simbetele,duminicile,grupele.
  -stim ca intotdeauna acceptau asa zisele majorari derizorii,stabilite de patronat.
  -stim ca au tacut subit la inchiderea fluxului primar integrat-cocseria.
  -stim ca dupa acea inchidere productia,locurile de munca au scazut drastic,si multe alte sectii sau inchis.
  -stim ca sindicatele aliate patronului,nu sint in stare sa ridice vocea,sa convoace mitinguri,pichetari,greve impotriva nedreptatilor comise de patron.
  -stim ca de doi ani aceste sindicate obtin zero majorari.
  -stim ca solidaritatea a condus doua greve,inabusite de sistemul mafiot din justitie,dar care au adus ultimile majorari salariale -2007 de 12%:2008 de 9,5%+45% categorii pt siderurgisti.
  -stim multe dar cu toate astea stam in continuare si privim!
  -nu vrem sa renastem,parca sintem morti vii.
  -zi de zi privim urnele de la porti.
  -zi de zi trecem nepasatori pe linga ele.
  -de ce?
  -de ce!

  PENTRU CA : SINTEM LASI,ASTEPTAM SA SE INTIMPLE CEVA DOAR PENTRU A AVEA CE POVESTI.AM VREA SA NE INSCRIEM LA NOUL SINDICAT RENASTEREA DAR CEVA NE SPUNE CA NU E BINE!CA DACA RAMIN LA F.S.S VOI REUSI SA PRIND POST DE MAISTRU FARA SCOALA,SA URC IN CATEGORIE,SA MA PLIMB IN VACANTE,SA POT FURA NEFEROASE FARA SA FIU URMARIT,SA FAC DIFERITE CURSURII INVENTATE DE A.M.G.,E MULT MAI BINE LA FSS DECIT LA UN SINDICAT OPONENT PATRONULUI!
  -din pacate astea sint unele din multele motive invocate de simpli membri FSS.
  -MAI SINT 19 ZILE CA SA RENASTEM.

  Raportează
 • postat de marchidan Vineri, 13 Aprilie 2012 10:40 Link la comentariu
  0
  0

  inainte de 89, la acele cozi infernale la tacamuri sau adidasi de porc, cand cineva aducea vorba ca este mizerie si greu, auzeai cate o voce : lasa, bine ca e pace" . Indobitocire, diversiune, lipsa de demnitate. La fel si acum, vine cate un lingau, cate unul cu atitudine de sluga si arata voalat ca daca oamenii astia cer venituri decente, tiganii astia se supara si pleaca. Asa , si? Drum bun ! Ce inseamna asta? Ca acesti oameni sa inghita magariile lor, sa traga la saiba pe un salariu de cofetar sau vanzator la taraba? Sclavi cu alte cuvinte. Uitati-va in curtea AMG acum. Au facut un RK la furnalul 5 cu marii "specialisti" adusi de ei si furnalul gafaie, are probleme. Cand aceste RK-uri erau facute de cei ce au construit aceste furnale se mergea nonstop cate 15 ani. Asa cu toate tarele sistemului, combinatul a avut specialisti de exceptie. Cati oare din toti veneticii astia veniti de peste tari si mari se pot compara ca meserie cu un inginer Banu, Ungureanu si multi altii? Daca acesti oameni cer salarii decente, daca s-a ajuns aici, este si "meritul" oportunistilor si asazisilor lideri de sindicat, fragmentarii miscarii sindicale, dezbinarii promovate de toate conducerile combinatului din 90 incoace. Sa mai amintim de Maricel Oancea, Scantei,Bors, Parincu, Tiber, Miron, Baicu, Beltic, T Balta si altii si altii care au avut un singur interes, buzunarul si interesul lor personal?

  Raportează
 • postat de aaa Vineri, 13 Aprilie 2012 10:08 Link la comentariu
  0
  0

  am lucrat in combinat si am luat ordonanta pentru ca nu aveam colegi care sa lupte alaturi de mine.tot respectul pentru voi.restul celor din combinat sunt doar mamaligi.va doresc succes.

  Raportează
 • postat de Ariciul Vineri, 13 Aprilie 2012 09:55 Link la comentariu
  0
  0

  Si care era noua oferta salariala oferita de patronat? Adica tot cea veche botezata noua oferta? In negocieri se fac oferte treptat. Sa vedem macar o intentie de a mari oferta salariala.

  Sa fim seriosi. Vrem cifre exacte, si nu povesti de adormit copii.

  In viata libera am citit cu ani in urma ca profitul in acel an a fost de 1,5 miliarde de dolari la mittalsteel galati.

  In anii de boom economic cresterea salariala a fost de 5%. Asa ca sa nu ne mai abureasca postacii ca acum nu este momentul, situatia economica, etc. Daca ofereau la timp mariri salariale, galatenii intelegeau ca situatia este grea. Acum insa suntem convinsi ca toate politicile lor sunt de a nu acorda ce se cuvine muncitorului roman, si de a ne tine sub sclavie, in tara la noi, cu aer viciat, ape poluate, pamant poluat, etc.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.