Sindicaliştii, despre restructurarea UPSRS: "Vor apărea tensiuni sociale"
Foto: Foto: Bogan Codrescu

Sindicaliştii, despre restructurarea UPSRS: "Vor apărea tensiuni sociale"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • * Administraţia ArcelorMittal Galaţi a discutat luni cu liderii sindicatului Siderurgistul despre producţia de piese mecanice, la care compania vrea să renunţe

Întâlnirea a avut loc la cererea sindicatului, după ce combinatul a anunţat joi că analizează posibilitatea încetării producţiei de piese mecanice. O asemenea măsură ar periclita slujbele celor aproape 400 de siderurgişti care prestează această activitate.

Delegaţia patronatului le-a spus liderilor Siderurgistul că hotărârea nu e luată, dar e aşteptată. "Ni s-a spus că nu s-a luat decizia închiderii sectorului de producere a pieselor mecanice, dar se înclină spre această măsură", a declarat purtătorul de cuvânt al sindicatului, Vasile Crişan.

În anunţul de joi, compania a arătat că ia în considerare această măsură deoarece trebuie să devină competitivă, sugerând că importul de piese mecanice e mai ieftin decât producerea lor.

"Nu-i poţi face laminorişti peste noapte"

Dar sindicaliştii nici nu vor să audă. "Dorim ca acest sector să-şi continue activitatea cu numărul de piese pe care le produce şi cu salariaţii pe care îi are. Dacă va fi închis, vor apărea tensiuni sociale greu de aplanat", a spus Crişan. "Pe oamenii care lucrează acolo de 20-30 de ani nu-i poţi face laminorişti peste noapte", a adăugat sindicalistul, referindu-se la posibilitatea redistribuirii salariaţilor de la piese mecanice în cazul închiderii sectorului, avansată de companie.

Un alt sindicat din combinat, Solidaritatea, a demarat consultări în rândul angajaţilor de la piese mecanice în vederea susţinerii unui protest, joi. Organizaţia e nemulţumită de faptul că patronatul nu-şi consultă partenerii sociali atunci când renunţă la unele activităţi.

 

Citit 2208 ori Ultima modificare Luni, 07 Mai 2012 20:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.