Combinatul va putea folosi minereuri ieftine datorită unei investiţii de 1,2 milioane de euro la Aglomerare

Combinatul va putea folosi minereuri ieftine datorită unei investiţii de 1,2 milioane de euro la Aglomerare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal Galaţi a investit recent 1,2 milioane de euro în construirea unei instalaţii care îi permite să folosească minereuri mai ieftine la fabricarea oţelului, fără a afecta calitatea acestuia, a anunţat marţi compania. Este vorba de o instalaţie de injectare a varului în procesul de aglomerare.

"Echipamentul constă într-o moară care macină fracţia fină de var care provine de la Fabrica de Var. Praful de var este încărcat în silozuri noi pentru Maşinile de Aglomerare nr. 5 şi 6. De acolo, praful este trimis în buncăre speciale şi amestecat cu celelalte elemente. Investiţia va aduce economii importante prin folosirea unui nivel mai înalt de concentrate în locul minereurilor scumpe", a declarat purtătorul de cuvânt, Dorian Dumitrescu.

Directorul general al combinatului siderurgic, Bruno Ribo, a afirmat, la rândul său, că noua instalaţie de injectare a varului "va îmbunătăţi productivitatea şi va conduce la reduceri semnificative de costuri, ceea ce este crucial în actualul mediu economic".

Echipamentul, aflat acum în exploatare, a fost pus cap la cap în şase luni de către o companie românească.

 

Citit 1573 ori Ultima modificare Marți, 10 Iulie 2012 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.