Romsilva: Seceta omoară pădurile tinere
Foto: Foto: surse on-line

Romsilva: Seceta omoară pădurile tinere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lipsa ploilor pune în pericol nu numai culturile agricole, ci şi fondul forestier din judeţul Galaţi, atrag atenţia oficialii locali ai Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva. "Anul acesta avem în plan să regenerăm 358 de hectare de pădure din judeţul Galaţi, din care 268 de hectare prin regenerări naturale şi 90 de hectare prin împăduriri integrale. Dar degeaba dau ochi, dacă nu plouă", a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Galaţi, George Luca.

Pentru ca o plantaţie să se "prindă", trebuie să plouă cam o dată pe lună, spune oficialul Romsilva. "Din păcate, suntem în al cincilea sau al şaselea an secetos consecutiv. Degeaba plouă în mai, dacă nu mai plouă până în august", a subliniat George Luca.

Efectele secetei asupra pădurilor tinere sunt devastatoare. "Sunt ani în care trebuie să luăm de la capăt mai mult de jumătate din ce facem. Depindem doar de Dumnezeu", a spus purtătorul de cuvânt.

La ora actuală, statul deţine 20.552 de hectare de pădure în judeţul nostru. Speciile dominante sunt salcie şi plop în zonele de luncă, salcâm până spre Băleni şi stejar cu frasin, corn, mălin şi cireş în nord.

Citit 2746 ori Ultima modificare Luni, 16 Iulie 2012 20:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.