AVAS: Contractul Sidex, încă secret
Foto: Foto: Bogan Codrescu

AVAS: Contractul Sidex, încă secret
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contractul de privatizare a Sidex Galaţi, acum ArcelorMittal Galaţi, este protejat de clauza de confidenţialitate şi astăzi, la 11 ani de la vânzarea combinatului siderurgic de către statul român. Această clauză nu îi permite statului român să divulge date din contract fără consimţământul scris al companiei siderurgice.

O spune Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), instituţia care a negociat termenii tranzacţiei cu oamenii lui Mittal şi care se află în posesia unui exemplar din preţiosul contract. Explicaţiile au fost furnizate de AVAS după ce sindicatul Solidaritatea din combinat i-a cerut o copie a documentului. "În ceea ce priveşte punerea la dispoziţie a unei copii a contractului de cumpărare de acţiuni la S.C. SIDEX S.A., vă informăm următoarele: (...) Cumpărătorul a comunicat AVAS că se prevalează în continuare de prevederile clauzei de confidenţialitate", se arată în răspunsul AVAS.

Statul român, în calitate de vânzător, şi LNM Holdings NV (acum ArcelorMittal), în calitate de cumpărător, au semnat contractul de privatizare a combinatului siderurgic Sidex Galaţi în anul 2001, majoritatea termenilor înţelegerii rămânând secretă până în ziua de azi.

Citit 3435 ori Ultima modificare Luni, 23 Iulie 2012 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.