„Moştenirea” CNM NAVROM Constanţa - Clădire monumentală scoasă la licitaţie

„Moştenirea” CNM NAVROM Constanţa - Clădire monumentală scoasă la licitaţie

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii
 • Preţ de pornire pentru imobilul din Portului nr. 7: jumătate de milion de euro

Unul dintre imobilele simbol ale Galaţiului, clădirea monumentală ce a servit mult timp drept sediul al „Întreprinderii de Exploatare a Flotei Maritime - NAVROM Constanţa - Secţia IV Galaţi”, situată pe strada Portului nr.7, va fi scoasă spre vânzare la licitaţie. Acesta este unul dintre ultimele episoade ale agoniei CNM NAVROM SA Constanţa, „moştenitoarea” imobilului, societate află în stare de faliment.

Lichidatorul judiciar al societăţii, PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services IPURL, a anunţat că va scoate, pe 10 octombrie, la vânzare mai multe imobile, printre care şi cel de la Galaţi, prin procedura licitaţiei publice deschise cu strigare. Clădirea aparţinând (încă) CNM NAVROM Constanţa are o structură impresionantă, fiind compusă din parter şi două etaje, plus mansardă, suprafaţa construită fiind de nu mai puţin de 2.820 mp. Pe lângă imobil va fi vândut şi terenul aferent, de 940 mp. Preţul de pornire al licitaţiei este de 428.600 euro (fără TVA), iar eventualii participanţi la licitaţie trebuie să depună o garanţie de cel puţin 30 la sută din preţul de pornire.

Neutilizată de ani de zile, clădirea NAVROM Constanţa poartă semnele trecerii timpului: geamuri sparte, tencuială coşcovită, lemnăria putrezită, pereţi mâzgăliţi cu inscripţii obscene sau graffiti de un gust îndoielnic. Dar chiar şi aceste condiţii, clădirea are un aer semeţ şi, renovată, ar putea redeveni un reper important al Portului Galaţi. Licitaţia de peste câteva zile ar putea aduce un răspuns referitor la viitorul acestui imobil, că despre flota maritimă nu mai poate fi vorba.

Citit 3933 ori Ultima modificare Vineri, 05 Octombrie 2012 22:49

3 comentarii

 • postat de IC Duminică, 07 Octombrie 2012 07:01 Link la comentariu
  0
  0

  Din suprafata construita de 2820mp ,stau in aer 1880 mp ?Poate suprfata desfasurata construita este de 2820 mp ,daca suprafata construita nu sta cumva pe muchie.....ca si documentarea autorului.Cat despre potentialul client ,or fi incercat pe la locatarul din Bucuresti ,Sector 1 ,G-dul Geniului nr. 1-3 , in vederea completarii pachetului ?

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Sâmbătă, 06 Octombrie 2012 11:10 Link la comentariu
  0
  0

  Vindeti tot Galatiul si inchideti-l, iar noi locuitorii traim cu banii furati de primarii , consilii locale si alde chelu, lishinschi, durbaca, nicolae si alte pramatii ca ei. Usor nu? Si asa probabilitatea de a reaparea locuri de munca, sau mariri de salarii desi preturile cresc de la o luna la alta, dar face super.. market-uri nemtesti in prostie.

  Raportează
 • postat de galateanu Sâmbătă, 06 Octombrie 2012 08:43 Link la comentariu
  0
  0

  Cum de arată clădirea așa de frumoasă, în poză? Ce moment al zilei era?
  Pe cer este dirijabilul Greenpeace?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.