Cel mai mare târg agroalimentar european - Oameni de afaceri gălăţeni la SIAL – Paris 2012

Cel mai mare târg agroalimentar european - Oameni de afaceri gălăţeni la SIAL – Paris 2012
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Misiunea economică organizată de CCIA Galaţi va cuprinde şi vizitarea pieţei de gros Rungis şi a Zonei Metropolitane pariziene

O misiune economică gălăţeană va fi prezentă, în perioada 23-30 octombrie, la Paris în vederea stabilirii unor relaţii de afaceri sau întâlnirii cu oficiali francezi din diverse domenii de activitate. Acţiunea este organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Galaţi, parteneră a Enterprise Europe Network şi va avea pe agendă trei puncte principale. Primul dintre ele vizează participarea reprezentaţilor mediului de afaceri gălăţean la Târgul Internaţional pentru produse alimentare SIAL - Paris 2012, cel mai mare de acest fel din Europa. „Este un eveniment care reuneşte profesionişti din domeniul agro-alimentar, comerţ, producători, furnizori, proprietari de lanţuri de magazine sau restaurante, fiind de un real folos pentru crearea unor legături şi chiar încheierea, pe loc, a unor contracte. Un lucru deosebit de important este şi acela că, anul acesta, conceptul Sial Innovation 2012 va aduce produse ce vor fi comercializate în aproximativ 1.000 de magazine din Franţa, pe toată durata târgului”, ne-a declarat Ion Mocanu, preşedintele CCIA Galaţi. Potrivit organizatorilor SIAL Paris 2012, târgul va fi un veritabil tur de forţă la care vor participa în jur de 6.000 de expozanţi din 100 de ţări şi vor fi prezenţi 67.000 de delegaţi, din 200 de ţări, ai unor firme din sectorul comerţului alimentar!

Afaceri în stil francez

Un alt punct în programul misiunii economice organizate de CCIA Galaţi este vizitarea Pieţei de Gros a Parisului, una dintre cele mai renumite din Europa şi întâlnirea cu eventuali parteneri. Mai exact, este vorba de Piaţa Internaţională Rungis, din Departamentul Val-de-Marne, o piaţă a produselor proaspete care asigură la nivelul întregii regiuni carne, fructe de mare, produse lactate, ouă, legume, fructe, produse de vinificaţie etc, având rolul unei veritabile „burse” agro-alimentare. „Gălăţenii vor avea ocazia să afle cum este organizat, cum funcţionează şi, eventual, cum pot participa cu mărfuri la acest mecanism agro-alimentar. De asemenea, se pot prelua o serie de idei, dat fiind faptul că şi în judeţul nostru s-ar dori realizarea unor pieţe de gros”, a precizat preşedintele CCIA Galaţi.

Nu în ultimul rând, în cadrul programul vizitei în Franţa, delegaţia de oameni de afaceri gălăţeni va vizita şi va avea întâlniri cu parteneri potenţiali din două „oraşe noi”, în fapt zone urbane în dezvoltare ce fac parte din Zona Metropolitană - Comunitatea Urbană Paris. Cu acest prilej, aviz celor ce aspiră la o zonă metropolitană Galaţi-Brăila, vor fi expuse principiile dezvoltării urbane durabile, a ceea ce înseamnă şi cum funcţionează un parteneriat public-privat, care sunt reglementările care guvernează funcţionarea unui astfel de sistem.

Citit 2867 ori Ultima modificare Luni, 08 Octombrie 2012 22:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.