Respins din nou de conducerea Combinatului, Tiber apelează la ITM ca să intre la negocieri
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Respins din nou de conducerea Combinatului, Tiber apelează la ITM ca să intre la negocieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce administraţia ArcelorMittal Galaţi i-a comunicat ieri, pentru a doua oară în ultimele două săptămâni, că nu îndeplineşte condiţiile legale de a participa la negocierile salariale, Federaţia Sindicală Solidaritatea Virgil Săhleanu condusă de Gheorghe Tiber se adresează astăzi Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), cerându-i să se pronunţe asupra vocaţiei organizaţiei de a accede la tratative.

"Am primit răspunsul scris al patronatului la solicitarea noastră de a fi primiţi la negocieri şi desigur că acesta a fost negativ. Fără a intra în detalii, compania susţine că federaţia noastră nu se încadrează în condiţiile legii", a declarat Tiber.

Conducerea ArcelorMittal Galaţi a demarat negocierile salariale pentru 2013 alături de Federaţia Solidaritatea Metal - singura care a obţinut o sentinţă de reprezentativitate în recent configuratul "sector metalurgic". Celelalte două federaţii sindicale active în combinat, FSS Metarom şi Solidaritatea Virgil Săhleanu, au fost respinse deoarece au sentinţe de reprezentativitate pe vechea "ramură metalurgică". Liderii FSS Metarom au reuşit, totuşi, să intre la negocieri ca reprezentanţi ai salariaţilor, gruparea Tiber fiind astfel singura rămasă pe dinafară.

Dar liderul Solidaritatea Virgil Săhleanu este hotărât să nu lase lucrurile aşa. "Astăzi depun sesizare oficială la ITM, de la care vreau să obţin un punct de vedere clar - sentinţa noastră de reprezentativitate produce sau nu efecte", a spus Tiber.

Totodată, el ameninţă cu plângeri penale la adresa administraţiei Combinatului şi susţine că va încerca să împiedice înregistrarea noului contract colectiv de muncă, dacă documentul va conţine clauze nefavorabile siderurgiştilor.

Citit 3074 ori Ultima modificare Luni, 26 Noiembrie 2012 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.