Parlamentul European solicită monitorizarea evoluţiei combinatului de la Galaţi

Parlamentul European solicită monitorizarea evoluţiei combinatului de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Destructurarea sectorului siderurgic, motiv de îngrijorare pentru Parlamentul European


Parlamentul European a solicitat Comisiei Europene monitorizarea evoluţiilor principalelor unităţi siderurgice din UE, printre care şi combinatul Arcelor Mittal de la Galaţi, în condiţiile în care destructurarea acestui domeniu şi creşterea importurilor de oţel din ţările terţe au dus la pierderea a numeroase locuri de muncă. Solicitarea este parte a unei rezoluţii votate în plenul PE reunit la Strasbourg.

„Redresarea economică europeană depinde de o industrie prelucrătoare puternică, iar industria siderurgică joacă un rol esenţial în a asigura competitivitatea industriilor strategice din aval, care au de suferit dacă industria siderurgică europeană ar deveni dependentă de importuri”, a declarat eurodeputata Adriana Ţicău.

Rezoluţia PE arată că industria siderurgică asigură 1,4 la sută din PIB-ul european şi că, din 1970 până în prezent, numărul de angajaţi din domeniu a scăzut de la un milion la 369.000 de salariaţi. PE solicită Comisiei să prezinte un plan de acţiune pentru sectorul siderurgic care să includă toate instrumentele disponibile ale UE, în special în domeniul eficienţei energetice şi al utilizării eficiente a resurselor, politicile privind formarea competenţelor profesionale şi politicile privind investiţiile, astfel încât să fie asigurată integritatea şi competitivitatea sectorului siderurgic european.

Citit 2233 ori Ultima modificare Marți, 18 Decembrie 2012 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.