Noua bancnotă de 5 euro va intra în circulaţie în luna mai
Foto: Foto: surse on-line

Noua bancnotă de 5 euro va intra în circulaţie în luna mai
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Banca Centrală Europeană (BCE) a dezvăluit, joi, modelul noii bancnote de 5 euro, care va intra în circulaţie în luna mai. Aceasta face parte dintr-o a doua serie de bancnote euro, denumită seria “Europa”, după personajul din mitologia greacă care a dat numele continentului.

Noile bancnote euro, care includ elemente de siguranţă optimizate, le vor înlocui treptat pe cele curente. “Seria «Europa» va păstra cupiurile din seria anterioară, şi anume 5 EUR, 10 EUR, 20 EUR, 50 EUR, 100 EUR, 200 EUR şi 500 EUR, acestea urmând a fi introduse în ordine crescătoare. Noua bancnotă de 5 EUR va fi, aşadar, urmată de cea de 10 EUR”, a anunţat BCE.

Potrivit băncii, bancnotele din prima serie vor circula în paralel cu cele noi, însă vor fi retrase treptat şi, în cele din urmă, vor înceta să mai reprezinte un mijloc legal de plată la o dată care va fi anunţată cu mult timp în avans. Cu toate acestea, bancnotele din prima serie îşi vor păstra valoarea pe termen nelimitat şi vor putea fi preschimbate oricând la băncile naţionale din zona euro.

Citit 2027 ori Ultima modificare Vineri, 11 Ianuarie 2013 14:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.