Indexări sau bonusuri pentru siderurgişti? Lupta pe salarii din combinat a ajuns într-un punct mort
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Indexări sau bonusuri pentru siderurgişti?  Lupta pe salarii din combinat a ajuns într-un punct mort
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Negocierile salariale din combinat bat pasul pe loc. Administraţia ArcelorMittal Galaţi şi liderii sindicali au purtat, ieri, noi discuţii pe marginea contractului colectiv de muncă ce se va aplica anul acesta în unitate, însă au eşuat din nou să ajungă la un acord în privinţa salarizării.

"Patronatul şi-a menţinut oferta, iar noi ne-am menţinut revendicările", a declarat, după şedinţa de ieri, Ilinca Diaconu, de la Federaţia Solidaritatea Metal.

Organizaţia sindicală cere, între altele, indexarea salariilor din combinat cu 5 la sută în 2013 şi păstrarea bonusurilor oferite în 2012, iar reprezentanţii salariaţilor, care completează echipa de negociere din partea siderurgiştilor, cer o indexare de 7 la sută. De partea cealaltă, patronatul nu oferă decât un bonus de 2,5 la sută din venitul anual în aprilie, necondiţionat, şi încă un bonus de 2,5 la sută în decembrie, condiţionat de realizarea unui profit de 5 milioane de euro în 2013.

Părţile se vor reuni la masa tratativelor mâine. Şedinţa ar putea fi ultima din cadrul sesiunii curente de negocieri, în condiţiile în care actualul contract colectiv de muncă expiră duminică.

"Folosim toate mijloacele legale ca să obţinem creşterea salariilor"

Liderii sindicali speră ca patronatul să arate mâine mai multă flexibilitate şi să-şi modifice oferta salarială pentru 2013. "Nu dorim altceva decât creşterea salariilor de bază. Nu suntem de acord cu bonusurile şi, dacă patronatul nu îşi schimbă punctul de vedere până la încheierea perioadei de negociere, vom folosi toate mijloacele legale de luptă sindicală ca să obţinem ceea ce dorim", a spus Vasile Crişan, purtătorul de cuvânt al reprezentanţilor salariaţilor.

Citit 2080 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Ianuarie 2013 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.